Duivelsklauw voor paarden met artrose?

Duivelsklauw voor paarden met artrose?

Duivelsklauw is een natuurlijke pijnstiller bij gewrichtspijn, reumatische pijn, als ook bij artrose en artritis bij een paard.

Het plantje heeft een kleurrijke bloem en het plantje groeit over de grond.

Duivelsklauw gewrichtspijn (artrose) bij paarden
Duivelsklauw tegen gewrichtspijn artrose.

Echter zit de kracht van dit plantje niet in de bloem of het blaadje, nee de kracht van deze plant (kruiden) zit in de wortel die wel 70 cm lang kan worden en netjes onder de grond verstopt zit.

Duivelsklauw wortel voor artrose bij paarden
De wortel van de duivelsklauw bij artrose bij paarden

De bij- wortels groeien als knollen en bevatten de stof gluco-iridoïden. Door de aanwezigheid van deze stof wordt de duivelsklauw voor paarden aan geraden. Deze stof werkt pijnstillend en ook in een vorm van thee heeft dit een goede uitwerking op gewrichtspijn (artrose) en spierpijn.

De bijwortels verbeteren de beweeglijkheid van de gewrichten. Door paarden eigenaren wordt het ook gebruikt bij overbelasting van een ontstane pees ontsteking.

Het werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, verminderd zwellingen bij chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Net als bij andere paardenkruiden is het gebruik van kruiden het best te zien bij langdurig gebruik.

Bij een paard wordt over het algemeen duivelsklauw gebruikt bij:

  • Maagklachten
  • Peesontsteking
  • Reuma
  • Huidaandoeningen
  • Artrose

Het is een plantaardig natuurlijk middel, zonder gluten, gist, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen. De productie geschiedt onder strenge kwaliteits-controle.

De 19e eeuw was de komst van de synthetische geneesmiddelenindustrie en werden eigenlijk de natuurlijke geneesmiddelen naar de achtergrond verbannen. Magnaten van de medicijn industrie kregen de overhand en mensen volgden deze trend. Tegenwoordig hoor je weer vaker dat er vraag is naar de natuurlijke aanpak van klachten en ziekten.

Dat heeft er veel al mee te maken met de huidige trend om er een gezondere levenswijze op na te houden en dat mensen terug willen naar de natuur.

Bij een paard is dat niet anders deze stonden al dichtbij de natuur, maar door de jaren heen werden er steeds meer kunstmatige voedingen gegeven.

Ook vers gras verdween veel al van het menu en wordt vervangen door hooi. De keuze voor een paard welke kruiden hij lust of niet nodig heeft wordt volledig genegeerd door het paard alleen hooi te geven. Want in hooi zitten weinig voedingsstoffen, waardoor er een te kort aan bepaalde voedingsstoffen kan ontstaan. Als gevolg hiervan is het als eigenaar vaak zoeken tot het juiste middel is gevonden.

Wij geloven in de kracht van de natuur en hebben daarom ook met experts op kruidengebied de handen in een geslagen om het paard het beste en de krachtigste natuurlijke paarden kruiden middel aan te bieden. Om het paard bij zijn natuurlijke behoefte te ondersteunen.

Eventueel producten van toepassing:

Duivelsklauw

Zuiverbloed kruid

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X