Detox voor paarden

Detox voor paarden

Detox voor paarden, hiermee kunnen vrije radicalen veilig uit het lichaam van het paard worden afgevoerd en wordt het natuurlijk evenwicht van het lichaam behouden en onderhouden. Hard werken en stressvolle periodes kunnen leiden tot een ophoping van vrije radicalen (afvalstoffen) in het systeem van uw paard.

Draineren, ontgiften, ontslakken en detoxen

Bij Detox voor paarden wordt binnen de veterinaire natuurgeneeskunde beschreven hoe het lichaam van het paard zich in het voor en najaar een soort van reiniging ondergaat. Dat komt omdat er in de natuur in de winter weinig voedselaanbod was, waardoor een natuurlijke vorm van vasten ontstaat bij een paard. Omdat er minder voedsel het lichaam binnen kwam, hoefde het lichaam weinig tot geen energie te besteden aan het verteren hiervan.

Hierdoor kon het lichaam van het paard zijn energie besteden aan het schoonmaken/vasten van het lichaam.

Detox voor paarden met dikke benen
Detoxy Totall na stress

Vandaag de dag,

krijgen de paarden vaak het zelfde aangeboden als in de zomer. Maar in principe krijgen ze in de winter genoeg te eten en heeft het lichaam niet echt de kans om bij te komen en hopen de afvalstoffen zich op.

Hierdoor kunnen er rare en onverklaarbare aandoeningen(kreupel, hoefbevangenheid, dikke benen en/of darmproblemen) ontstaan. Ook als het paard in de zomer verblijft in de weide waar genoeg te krijgen is, wordt er in  de winter ook genoeg (bix, hooi, muesli) bij gevoerd om het te kort aan te vullen. De energie die het paard anders gebruikt om te kunnen ontgiften, wordt nu gebruikt om veel voeding te kunnen verteren.

U kunt dus er zeker van zijn dat de natuurlijke detox voor paarden wordt tegen gegaan door onze goede bedoelingen. Als wij dan ook iets nieuws gaan vragen van ons paard of het paard is al stress gevoelig dan komen er juist extra afvalstoffen vrij.

Detox voor paarden Draineren, ontgiften, ontslakken en detoxen,

Zijn termen voor het reinigen dus opschonen van het lichaam (het ontdoen van afvalstoffen.).

Dat is eigenlijk wat Detoxy Totall doet. Het helpt het paarden lichaam te ondersteunen met het afvoeren van het vocht uit het lichaam met dit doel om het vocht waar afvalstoffen in zitten en die het lichaam teveel belasten om deze uit het lichaam te drijven.

Hierdoor blijft het paard fit en de gezondheid wordt onderhouden.

Wat zijn afvalstoffen?

Afvalstoffen kunnen op allerlei manieren het lichaam binnenkomen. Via het toedienen van medicijnen, of conserveringsmiddelen van bijvoorbeeld paardensnoepjes of bix waarin ook vulstoffen zitten. De schimmelsporen en stof in het voer(hooi) kunnen ook soms niet helemaal worden afgebroken in de darmen waardoor er afvalstoffen overblijven. Ook via het inademen van ammoniak bijvoorbeeld in de stal, want hoe netjes hij ook is op stal als een paard plast komen deze stoffen vrij en worden deze ook ingeademd.

De nieren zijn ervoor om deze af te breken en via het plassen het lichaam te kunnen verlaten. Bij de lever wordt dit ook afgebroken maar teveel aan bepaalde giftige stoffen hopen in de lever op en komen ze hierna terecht in het bindweefsel.

Zouden ook de lymfebanen dan hun werk nog optimaal kunnen uitvoeren?, want deze haalt het vocht uit het weefsel en brengt die naar voor hen bekende eindstation de lymfeklieren. Maar ook als er een teveel hierin bevind raken de klepjes van de lymfe verstopt en krijgt je paard bijvoorbeeld dikke(stal) benen.

Waarom geef je een paard een detoxkuur?

Komt je paard niet goed door de rui.

Heeft je paard mok.

Paard is sloom.

Paard kan ook last hebben van zijn darmen(koliek gevoelig).

Staart en maan eczeem ook wel bekend als zomereczeem,

Slechte huid niet stralende vacht, vacht staat omhoog.

Het paard heeft vieze ogen.

Paard heeft dikke benen.

Dit zijn wel symptomen dat de afvalstoffen opbouwen in het lichaam en deze wel extra ondersteuning kunnen gebruiken in het opruimen hiervan. Door middel van Detox voor paarden met Detoxy Totall.

Ons advies is raadpleeg altijd eerst uw dierenarts.

Detoxy Totall kunt u vinden in een van onze aangesloten winkels, u vind deze onderaan de pagina in “verkooppunten”.

 

Comment (1)

  • lovehorses

    Bij mijn paard gebruik ik het om soepel te blijven. Je merkt dat hij soepeler is na de detox.

    15 november 2017 at 15:26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X