Zandkoliek bij paarden!

Zandkoliek bij paarden!

Zandkoliek bij paarden? Het winter seizoen gaat weer van start en dat betekend dat de paddock maanden zijn begonnen, veel paarden komen op het zand te staan van de paddock of in de binnen of buitenbak.

Vaak krijgen paarden hierdoor wat meer zand naar binnen waardoor een problemen als zandkoliek bij paarden of zand in de mest ontstaat.

zand in darmen van paard
Zand bij paarden

Hoe kun je testen of je paard zand in de darmen heeft? en hierdoor grote kans op zandkoliek heeft.

Nou heel simpel je pakt een boterhamzakje en daar doe je 1 mest bal in. Deze vul je met water, een knoopje erin en laat  een nachtje staan. Zand is zwaar en zal naar beneden zakken terwijl alle vezels die het paard heeft gegeten blijven drijven.  In de ochtend controleer je het zakje en voel je aan de onderkant heel voorzichtig tussen je vingers of het ruw aanvoelt (zanderig).

Is het antwoordt ja, dan heeft het paard zand in de darmen en moet daar iets aan gedaan worden voordat het paard koliek verschijnselen krijgt.

Hiervoor wordt dit product geadviseerd. 

Het product heeft de eigenschap om meer dan 20x zijn eigen gewicht te kunnen opnemen. Doordat de zaden nog fijner zijn gemaakt laten de zaden makkelijk zijn slijmstoffen los waardoor ook het gel achtige slijm ontstaat welke het zand opneemt op de weg naar buiten uit de darm.

Voorkomen is beter dan genezen, want zand is zwaar in de darmen en veroorzaken een soort zakjes waar het zand in gaat liggen. Komt er meer en meer zand bij dan zal het zakje in de darmen steeds groter worden waardoor de darmfunctie afneemt.

Hierdoor ontstaat er dus zandkoliek, bij zandkoliek volgt vaak een operatie om het zand uit de darmen te halen. Dit zijn zeer zware operaties voor een paard ook zijn ze heel erg duur daarom kun je maar beter zorgen dat de darm flora van het paard goed functioneert.

Wat ook de darmflora onder steunt is dit product. Het helpt de weerstand en de darm flora te ondersteunen voor een goed en gezond lichaam.

Ga goed voorbereid de winter in met je paard. En help het lichaam van binnen uit voordat er symptomen van zandkoliek bij paarden voorkomt.

Deze producten kun je onder andere kopen bij kruidenshop en deze ruitershop en deze dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X